Світ має загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться – Кулеба в ООН

Світ має загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться – Кулеба в ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ докласти всіх зусиль, щоб загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у середу, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, присвяченому розгляду ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

«Ми закликаємо держави-члени використовувати всі доступні засоби для захисту України і стримування Росії... Ми очікуємо, що міжнародне співтовариство докладе всіх зусиль, щоб загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться», - сказав міністр.

«Криза російської безпеки» має закінчитися поверненням Росії на шлях дипломатії, підкреслив Кулеба.

За його словами, якщо Росія зараз не отримає жорсткої, швидкої і рішучої відповіді, це означатиме повне банкрутство системи міжнародної безпеки і міжнародних інститутів, яким доручено підтримувати глобальний порядок безпеки, і це похмурий сценарій, який відкине нас назад у найпохмуріші часи ХХ століття.

«Путін не зупиниться на Україні. Якщо постійному члену Ради Безпеки ООН вдасться порушити буквально всі правила, інші дійові особи будуть натхненні ним і наслідуватимуть його приклад. Те, що він намагається зробити зараз, - це довести, що Організація Об'єднаних Націй слабка, нерішуча і нездатна захистити свої основні принципи», – сказав він.

Він підкреслив, що Україна потребує міжнародної допомоги зараз, «щоб зупинити Росію від здійснення агресивних планів».

Читайте також: Кулеба озвучив два плани України у протистоянні агресії РФ

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Міністерство фінансів США 22 лютого запровадило санкції проти російських юридичних та фізичних осіб на підставі указу президента Джо Байдена щодо реагування на агресію Росії проти України. Нові антиросійські санкції США поширюються на суверенний держборг РФ, 44 фінансові установи, п’ять суден, а також кількох представників кремлівської еліти та їхніх родичів.

Канада у вівторок оголосила про запровадження санкцій проти Росії за визнання нею незалежності так званих "Л/ДНР". Канадцям заборонили проводити операції із суверенним боргом Росії та вести торгівлю із незаконними утвореннями на території ОРДЛО. Під особисті санкції потрапили й депутати Держдуми РФ, які підтримали це незаконне рішення.

Влада Японії 23 лютого оголосила про запровадження санкцій проти Росії у зв'язку з її агресивними діями в Україні. Вони, зокрема, передбачають заборону на випуск російських облігацій у Японії та замороження активів деяких фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-