Кулеба озвучив два плани України у протистоянні агресії РФ

Кулеба озвучив два плани України у протистоянні агресії РФ

Укрінформ
Президента РФ Володимира Путіна не цікавлять захоплення окремих частин України, адже він хоче провалу ідеї української державності.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю американському телеканалу CNN заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

«Його (Путіна – ред.) не цікавлять частини України. Він не зацікавлений навіть тримати під своїм контролем усю країну. Він хоче провалу ідеї української державності», - сказав Кулеба.

За словами міністра, кінцева мета Путіна полягає в знищенні України.

Читайте також: Байден не зустрінеться з Путіним, якщо РФ не відведе війська від України – Білий дім

Міністр переконаний: якщо Путін досягне «успіху» в Україні, інші гравці по всьому світу, які хочуть змінити правила, які хочуть обійти Сполучені Штати, вони побачать, що це можливо – що Захід не в змозі захистити те, за що він виступає.

Кулеба зазначив, що Україна має два плани: дипломатія і, якщо це не вдасться, то тоді боротьба, щоб захистити себе.

Читайте також: Кулеба закликав до більших санкцій проти РФ, аби зупинити Путіна

«План А полягає в тому, щоб використовувати всі інструменти дипломатії для стримування Росії та запобігання подальшій ескалації. І якщо це не вдасться, план Б — боротися за кожен дюйм нашої землі, у кожному місті та кожному селі — боротися, доки ми не переможемо, звісно», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази.

22 лютого на екстрено скликаній пресконференції у Кремлі Путін заявив, що Росія визнає "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Рада проситиме РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми Росії

Рішення Росії визнати самопроголошені "республіки" на тимчасово окупованих територіях сходу України спричинило негативну реакцію світових лідерів, організацій та країн. У їхніх заявах ідеться про те, що визнання незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей є порушенням міжнародного права, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Через нову агресію Російської Федерації проти України президент США Джо Байден оголосив про введення санкцій безпосередньо проти РФ. За його словами, санкції, зокрема, повністю блокуватимуть діяльність двох великих російських фінансових інституцій – ВЕБ-банку та їхнього військового банку. Крім того, будуть впроваджені жорсткі санкції проти російського суверенного боргу.

Фото: Фейсбук Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-