Міністр оборони Британії: Путін робить ту саму помилку, що й цар Микола І під час Кримської війни

Міністр оборони Британії: Путін робить ту саму помилку, що й цар Микола І під час Кримської війни

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що у 19 столітті під час Кримської війни Шотландська гвардія "дала прочухана" російській армії, і Британія може зробити це знову.

Про це він заявив, спілкуючись із військовослужбовцями у Вестмінстері, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

За словами Воллеса, колишнього офіцера Шотландської гвардії, Путін повторив помилку, якої припустився цар Микола І під час Кримської війни.

«Шотландська гвардія дала прочухана царю Миколі I у 1853 році в Криму — ми можемо зробити це знову. Цар Микола I припустився тієї ж помилки, що й Путін… - у нього не було ні друзів, ні союзників», — сказав британський міністр.

Він додав, що Велика Британія має тисячу військовослужбовців у резерві для реагування на кризу.

Читайте також: Гватемала відкликала посла з Москви через агресію РФ проти України

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками та Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-