Шмигаль каже, що РНБО не розглядала питання воєнного стану

Шмигаль каже, що РНБО не розглядала питання воєнного стану

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони на засіданні не ухвалювала рішення про запровадження воєнного стану в Україні, але опрацьовуються різні варіанти розвитку подій.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у вечірньому ефірі телеканалу ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"На даний момент на РНБО такі речі не приймалися (про запровадження воєнного стану, - ред.). Але, звичайно, ми опрацьовуємо різні плани на випадок різного розвитку ситуації, а ми розуміємо, що ситуація може розвиватися доволі швидко. Тому ми готові до всіх планів і сценаріїв", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що на території Луганської та Донецької областей із 2018 року запроваджений надзвичайний стан, там діють військово-цивільні адміністрації.

Читайте також: Шмигаль: Україна готує свій пакет санкцій проти Росії

"На сьогодні ми дійсно вели розмову про ймовірність або можливість у разі необхідності запровадження того або іншого стану, але, звісно, рішення має бути за Президентом України", - додав глава уряду.

Як повідомлялося, у понеділок президент РФ Володимир Путін під час 55-хвилинного виступу в ефірі російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих "ДНР" та "ЛНР". Після чого була показана церемонія підписання відповідних указів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-