Шмигаль: Україна готує свій пакет санкцій проти Росії

Шмигаль: Україна готує свій пакет санкцій проти Росії

Укрінформ
Кабмін готує пропозиції для РНБО щодо санкцій проти Росії, з відповідною ініціативою також планує виступити Верховна Рада.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у вечірньому ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд готує відповідні пропозиції для РНБО, і Верховна Рада за підсумками нашої зустрічі, як ми розуміємо, завтра буде розглядати відповідний пакет", - сказав Шмигаль.

Трохи раніше голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про те, що Верховна Рада під час пленарного засідання в середу, 23 лютого, планує проголосувати звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій проти депутатів Держдуми Російської Федерації.

Читайте також: Шмигаль очікує, що партнери України негайно відреагують санкціями на дії Росії

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх конституціях і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Читайте також: Влада має план на випадок ескалації у зв'язку з агресією РФ - Шмигаль

Лідери країн ЄС, США та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права і власних міжнародних зобов’язань РФ.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-