Європа і світ не можуть допустити повторення сценарію Грузії у 2008 році - Зеленський

Європа і світ не можуть допустити повторення сценарію Грузії у 2008 році - Зеленський

Укрінформ
Європа і світ не можуть допустити повторення помилок, які були допущені у Грузії в 2008 році, бо сьогодні вирішується майбутнє європейської безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Ми поділяємо спільне бачення, що російська ескалація навколо України є безпрецедентним викликом не тільки для України, для Європи та світу в цілому. Але в Україні сьогодні вирішується майбутнє європейської безпеки, частиною якої є Україна. Європа і світ не можуть допустити повторення таких трагічних помилок, які були допущені в Грузії 2008 році. Ми погодились з необхідністю негайного запровадження санкцій за черговий акт агресії проти України. Ці санкції мають включати повну зупинку Північного потоку-2», - заявив Зеленський.

Він відзначив, Україна потребує посиленої підтримки партнерів щодо своєї обороноздатності та економічної підтримки.

Читайте також: Зеленський розгляне питання розірвання дипвідносин з Росією

За словами глави держави, окрему увагу сторони приділили питанням про європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

«Ми вдячні Естонії за тверду підтримку України щодо набуття членства в Європейському союзі та в майбутньому у НАТО. Ми сподіваємось, що цей рік стане роком конкретних рішень, які потребує Україна», - висловив сподівання президент.

Крім того, сторони обговорили подальші кроки з метою покращення двосторонньої співпраці у торгівельно-економічних та інвестиційних сферах. Детально про ці напрямки співпраці переговори продовжать на рівні керівництва уряду.

Читайте також: Джонсон вважає, що Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого у Києві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Естонської Республіки Алара Каріса, який перебуває в нашій країні з робочим візитом.

Раніше повідомлялося, що 21 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Читайте також: Україна наполягає на застосуванні болючих санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Україна передала звернення про скликання засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола засудила рішення Росії визнати самопроголошені утворення на тимчасово окупованих територіях на сході України.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-