Джонсон вважає, що Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну

Джонсон вважає, що Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що президент Росії Володимир Путін «налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну» та анонсував санкції Лондона проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це Джонсон сказав у вівторок в ході екстреного засідання урядового комітету з надзвичайних ситуацій COBRA, передає Sky News.

Джонсон, виступаючи після засідання COBRA, попередив про «нову ірраціональну поведінку Росії».

«Боюсь, все свідчить про те, що президент Путін справді налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну, захоплення, підпорядкування незалежної, суверенної європейської країни, і я думаю, абсолютно зрозуміло, що це буде абсолютною катастрофою», - сказав британський прем’єр.

Джонсон наголосив, що Лондон працюватиме над тим, щоб Путін зазнав невдачі, якщо він здійснить повномасштабне вторгнення до Києва, «що він, здається, пропонує зробити».

Прем’єр Британії підкреслив, що його країна негайно запровадить санкції проти Росії, що вдарять по «економічним інтересам, які підтримують російську військову машину».

Детальна інформація з цього приводу буде представлена пізніше у вівторок, додав він.

Джонсон також припустив, що у разі повномасштабного вторгнення можуть бути застосовані додаткові заходи.

«Санкції дуже сильно вдарять по Росії, і в разі вторгнення ми збираємося зробити багато іншого. Не сумнівайтеся, що якщо російським компаніям не дозволять залучати капітал на фінансових ринках Великої Британії, якщо ми розкриємо фасад російської власності, майна, це почне шкодити», - наголосив він.

Читайте також: Після РНБО Зеленський поговорив із Джонсоном

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що, начебто, Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні.

Читайте також: Путін порушує міжнародне право, суверенітет та територіальну цілісність України – Джонсон

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-