Зеленський розгляне питання розірвання дипвідносин з Росією

Зеленський розгляне питання розірвання дипвідносин з Росією

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розгляне питання розірвання дипломатичних відносин України з РФ.

Про це він заявив в ході пресконференції з Президентом Естонії Аларом Карісом в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо з вами наступ на суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. До мене прийшов запит від МЗС, щоб я розглянув питання розриву дипвідносин між Україною та РФ. Одразу після пресконференції я буду пропрацьовувати це і не тільки це питання", - сказав Зеленський.

Президент додав, що вчорашні події - це "ескалаційний крок з боку Росії", а також нагадав, що останнім часом Україна пропонувала розв'язувати всі питання шляхом перемовин.

"Ми розуміємо всі ризики, ми закликаємо Росію, і не вперше, вирішувати ці питання шляхом діалогу, сідати за стіл перемовин. Ми готові засідати на будь-яких майданчиках, за останні місяці ми провели консультації майже з усіма лідерами ЄС, США, Великої Британії, Німеччини, Франції тощо і пропонували будь-які формати діалогу, де була б присутня Російська Федерація. Ми отримали відповідь і відповідь була вчора, ми її з вами бачили. Україна має на це реагувати, захищаючи суверенітет і нашу державу", - сказав Президент.

Читайте також: Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають, зокрема, надання їм військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-