Кулеба: Подальші дії Росії залежать від реакції світу

Кулеба: Подальші дії Росії залежать від реакції світу

Укрінформ
Росія має переконатися, що коли світ говорить про санкції, він справді готовий їх застосувати.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку глава МЗС Дмитро Кулеба висловив у низці дописів у Твіттері.

«Зараз світові столиці не сплять, незалежно від часового поясу. Узгоджуються параметри і послідовність застосування санкцій. Україна наголошує: від реакції світу залежать подальші дії РФ», - написав міністр.

Кулеба додав: Росія має переконатися, що коли світ говорить про санкції, він дійсно готовий їх застосувати.

У цьому контексті керівник зовнішньополітичного відомства провів низку телефонних розмов з іноземними колегами.

«З огляду на динаміку ситуації, провів ще одну телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном напередодні нашої зустрічі у Вашингтоні», - зазначив очільник МЗС.

За словами Кулеби, він наголосив на необхідності застосувати жорсткі санкції проти Російської Федерації за її протиправні дії.

Під час спілкування із Жозепом Боррелем глава європейської дипломатії запевнив, що відповідь ЄС буде рішучою і об’єднаною.

Окрім того, зазначив Дмитро Кулеба, в нього відбулися розмови з очільницями МЗС Великої Британії Ліз Трасс та Канади - Мелані Жолі.

Читайте також: Україна вимагає скликати Радбез ООН - Кулеба

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що вся відповідальність та наслідки за рішення щодо визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» покладається на політичне керівництво Росії. За його словами, визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід РФ з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у рамках Нормандського формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-