Росії не вдасться спровокувати Україну на активні військові дії — секретар РНБО

Росії не вдасться спровокувати Україну на активні військові дії — секретар РНБО

Укрінформ
Російська Федерація докладає максимуму зусиль для того, аби створити casus belli для початку повномасштабного наступу, однак їй не вдасться спровокувати Україну на активні військові дії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу в межах національного форуму “Безпечні та спроможні громади майбутнього”, передає кореспондент Укрінформу.

“Це їхнє завдання (створити casus belli — ред.). Завдання такі вони поставили собі давно, але наші військові можуть відкривати вогонь у відповідь лише за умови загрози життю... Ми не ведемо ці обстріли (Донецька та Луганська - ред.), ми до цих обстрілів не маємо жодного стосунку. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони (РФ - ред.) можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити все, що завгодно, і ми до цього готові. Більше того, до цього готовий світ. Ще раз наголошу: ми розуміємо що відбувається. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийдуть”, - заявив Данілов.

Читайте також: Існує велика загроза, що росіяни провокуватимуть українських військових у зоні ООС - Данілов

Він наголосив також, що Україна ніколи не вдасться до силового сценарію, оскільки це призвело б до великих жертв серед цивільного населення.

“Ніяких військових дій проти нашого населення ми вести не можемо”, - наголосив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого ватажки так званих "Л/ДНР" заявили про евакуацію жителів окупованих територій до Ростовської області РФ через начебто наступ ЗСУ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької і Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Читайте також: Поетапний сценарій для ОРДЛО детально розписаний у Москві – Данілов

Начальник групи Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил Віктор Лисюк поінформував, що за останні 5 діб українські військові зафіксували 104 обстріли російськими окупаційними військами цивільних об’єктів у населених пунктах Донецької та Луганської областей. Пошкоджено 44 будинки, зазнали руйнувань 4 заклади освіти, пошкоджено 2 автомобілі та гараж, 5 об’єктів цивільної інфраструктури. Унаслідок обстрілів поранені два цивільні особи та отримали контузію троє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-