Існує велика загроза, що росіяни провокуватимуть українських військових у зоні ООС - Данілов

Існує велика загроза, що росіяни провокуватимуть українських військових у зоні ООС - Данілов

Укрінформ
Наразі є велика загроза, що представники Російської Федерації, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України, провокуватимуть українські Збройні Сили.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив під час брифінгу щодо ситуації на сході України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день є велика загроза, що представники Російської Федерації, які там знаходяться, будуть провокувати ті чи інші речі. Вони можуть зробити ті речі, які до наших військових, до наших служб не мають жодного відношення. Ми не можемо сказати, що вони можуть вигадати: чи взривати автобуси, в яких пересуватимуться ті люди, яким вони сьогодні пропонують переправитися в Ростов або Ростовську область, чи вони будуть взривати будинки, чи будуть робити ті чи інші речі. Нам це цілком невідомо. Ще раз наголошую – ми до цього не можемо мати жодного відношення", – сказав Данілов.

Він також констатував, що українські військові не мають жодного відношення до обстрілів, які відбуваються на сході України впродовж останніх кількох днів.

Читайте також: Данілов з міністрами й депутатами завтра їде в зону ООС

Окрім того, секретар РНБО зазначив, що загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну наразі не спостерігається, але точкові провокації з боку РФ є.

"Ми не бачимо на сьогодні повномасштабного вторгнення на територію нашої країни. Ми можемо сказати, що можливі точкові провокації з боку РФ, для цього ми маємо відповідні засоби реагування нашими Збройними силами, силами безпеки. Я хочу запевнити наших громадян, що ми усвідомлюємо ті загрози, які існують. Ще раз наголошую - ми не бачимо повномасштабного вторгнення на територію нашої країни. Але те, що стосується провокацій, - вони вже є в наявності, тому що вчорашній обстріл нічим, як провокацією, назвати не можна", - сказав  Данілов.

Стосовно інформації про понтонний міст, який був перекинутий через річку Прип'ять на території Білорусі за кількох кілометрах від кордону з Україною, Данілов зазначив: "Це як фантоми, вони можуть з'являтися, можуть зникати, ми тут не бачимо ніяких проблем. Ще раз наголошую, ми маємо інформацію від нашої розвідки, від наших партнерів, що відбувається".

Коментуючи події, які зараз відбуваються на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, зокрема повідомлення по так звану евакуацію цивільного населення, Данілов наголосив: "Ми свідомі того, що провокації, як на сьогоднішній день, можуть бути з боку Російської Федерації на території окупованих Луганської, Донецької областей. Більше того, ми про це постійно кажемо, що вони можуть вигадати, що життя людей для них не варте нічого. Для нас життя кожної людини, яка знаходиться і на окупованій, і на підконтрольній території, - ми його цінуємо. Що вони собі вигадають, чи будуть вони це впроваджувати в життя - це на їх совісті. Ще раз наголошую - ми жодного наступу на свої території не плануємо, оскільки це може призвести до жертв серед цивільного населення".

Читайте також: Жодного наказу щодо звільнення ОРДЛО силовим шляхом немає — Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 17:00 окупанти 53 рази порушили режим припинення вогню. Крім того, колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців потрапила під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ “Щастя”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-