Резніков звернувся до мешканців окупованих територій: Не вірте чуткам про наступ

Резніков звернувся до мешканців окупованих територій: Не вірте чуткам про наступ

Укрінформ
Україна посилює свою обороноздатність, аби протистояти агресивній політиці РФ, однак не має намірів вчиняти жодні силові дії стосовно ОРДЛО чи Криму, адже береже життя своїх громадян.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вкотре наголошую: Україна посилює свою оборону, але у нас немає намірів вчиняти жодні силові дії стосовно ОРДЛО чи Криму. Жодні. Ми будемо рухатися політико-дипломатичним шляхом, бо там наші громадяни. Ми не будемо піддавати їх небезпеці. Звертаюся до мешканців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших місць: люди, не бійтеся! Не Україна ваш ворог, а ті, хто начебто хоче вас захистити від України. Не вірте чуткам про якийсь наступ», - закликав Резніков.

Міністр зазначив, що останніми днями Україна постійно стикається з провокаціями - обстрілами, кібератаками, небезпечними маневрами авіації, однак головне завдання для влади зараз - не робити того, до чого підштовхує Російська Федерація.

На думку Резнікова, провокації не припиняться, оскільки Кремль все одного готує обґрунтування для визнання ОРДЛО за сценарієм, відпрацьованим у Грузії.

Очільник оборонного відомства поінформував, що Російська Федерація докладає зусилля для ескалації ситуації в Україні. Порівнюючи статистику обстрілів, Резніков зазначив, що з 1 січня по 16 лютого включно на лінії дотику в Донецькій та Луганській областях з боку тимчасово окупованих Росією територій було зафіксовано 107 обстрілів позицій українських воїнів. Зазвичай фіксувалося 2-5 порушень на добу. Натомість за минулу добу, 17 лютого, ворог здійснив 60 обстрілів, з яких 43 – із забороненої зброї.

Читайте також: Командувач ООС: Понтонний міст через річку Прип’ять у Білорусі – чергова провокація

За оцінками військових, найбільше під час масованих обстрілів упродовж 17 лютого постраждало цивільне населення.

«Головним об’єктом атаки стало мирне населення. Це військовий злочин і відверта провокація, про ймовірність якої ми неодноразово попереджали як про можливий сценарій ескалації. Переконаний, що однією з причин цієї масованої провокації саме вчора було проведення засідання Ради Безпеки ООН, яке було присвячене мінським домовленостям», - зазначив Резніков.

Читайте також: Ситуація на сході України напружена, проте контрольована - командувач ООС

Він нагадав, що російські пропагандисти поширювали фейкову інформацію про обстріл дитячого садочка у Станиці Луганській та намагались звинуватити в цьому Україну. Натомість завдяки професійним діям України на всіх рівнях вони отримали протилежну картинку, і тепер весь світ знає, хто руйнує мир на сході.

Підсумовуючи виступ, Резніков наголосив, що українська армія готова до будь-якого розвитку подій щодо оборони.

Читайте також: Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один — бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця — середньої важкості, травмованого — задовільний. Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб.

Читайте також: Резніков: На українському кордоні - 149 тисяч російських військових

Також вчора ворожими обстрілами пошкоджено споруду дитячого садочка, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-