Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

Укрінформ
Україна прорахувала всі можливі сценарії й наразі оцінює можливість масштабної ескалації безпекової ситуації як невисоку.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вкотре наголошую: зараз можуть озвучуватися різні дані і різні дати якихось подій і різні сценарії. Усі ці сценарії українська армія прорахувала і готова до них. Ми у жодному разі не применшуємо загрозу. Але ймовірність масштабної ескалації досі оцінюємо як невисоку по відношенню до вторгнення в Україну в цілому», - зазначив Резніков.

Міністр підкреслив, що зараз зусилля сконцентровані на тому, щоб максимально підвищити готовність України.

Він нагадав, що у різних регіонах тривають навчання Збройних сил «Заметіль - 2022», низку навчань вже провели органи системи МВС, постійно тренується Служба безпеки України, триває розгортання сил територіальної оборони ЗСУ.

Читайте також: Місія ОБСЄ повідомила про 591 порушення «тиші» на сході України

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один — бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця — середньої важкості, травмованого — задовільний.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб. Також вчора ворожими обстрілами пошкоджено споруду дитячого садочка, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-