Ситуація на сході України напружена, проте контрольована - командувач ООС

Ситуація на сході України напружена, проте контрольована - командувач ООС

Укрінформ
Командувач Операції Об'єднаних Сил, генерал-лейтенант ЗСУ Олександр Павлюк повідомив, що ситуація в зоні ООС напружена упродовж усього дня, проте контрольована Збройними Силами України.

Про це він сказав у ефірі «Право на владу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу зазначити, ситуація в зоні Операції Об’єднаних Сил залишається напруженою протягом всього дня. Але вона контрольована військовослужбовцями збройних сил. Обстріл Станиці Луганської був зранку і останні 40 хвилин також проведений обстріл, під час якого пошкоджено 2 цивільні будинки і пошкоджений газогін. Зараз пожежа локалізована, але обстріли не з такою інтенсивністю, як були зранку, продовжуються», - розповів Павлюк.

Він зауважив, що ЗСУ повністю контролюють ситуацію, «у відповідь вогонь відкриваємо тільки тоді, коли це дійсно є загроза нашим військовослужбовцям і всі можливі способи припинити вогонь з допомогою моніторингових місій ОБСЄ і СЦКК вичерпані і немає можливості по іншому зупинити вогонь».

Павлюк зауважив, що «всі ці обстріли - це провокації з метою вимушення ЗСУ дати відповідь, а потім обвинувачення нас усьому світу, що це ми».

Читайте також: Зеленський провів нараду про безпекову ситуацію у Донецькій та Луганській областях

«Об’єднані сили постійно знаходяться в постійній бойовій готовності. Ми готові 24 години на добу, тому на будь-які дії, здійснені агресором, ми будемо відповідати чітко і рішуче», - додав Павлюк.

Як повідомлялося, станом на 22 годину поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 50 порушень, 39 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-