Резніков: На українському кордоні - 149 тисяч російських військових

Резніков: На українському кордоні - 149 тисяч російських військових

Укрінформ
Українська сторона не підтверджує заявленого Росією відведення військ від кордону, їхня загальна кількість нині становить 149 тисяч і найближчим часом може ще збільшитися.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно ситуації навколо українських кордонів. По-перше, ми не підтверджуємо заяви російської сторони про відведення військ. Цього не відбувається. Йде переміщення сил та засобів. По-друге, наразі ми спостерігаємо за підрозділами російських військ, які нараховують близько 129 тисяч осіб наземного компонента, і разом з морською та авіаційною компонентою їхня кількість складає близько 149 тис.», - зазначив міністр.

За його словами, оскільки російські навчання у Білорусі, інших регіонах та на Чорному морі перебувають в активній фазі, основна маса військ вже стягнута, проте очікується, що найближчими днями буде залучено ще кілька тисяч осіб.

Крім того, він поінформував, що до Чорного моря можуть зайти ще три кораблі.

Читайте також: Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

Також урядовець нагадав, що одночасно з навчаннями армії у Росії тривають навчання Росгвардії «Заслон-2022», та запевнив, що вони так само перебувають у полі уваги України.

«Наша розвідка бачить усі рухи, які можуть становити потенційну загрозу для України. Кожен літак, вертоліт чи танковий підрозділ – ми їх бачимо. Ми на постійному контакті з нашими міжнародними партнерами і отримуємо підтвердження такої інформації», - наголосив Резніков.

Читайте також: Резніков пояснив, чому окупанти збільшили кількість обстрілів на сході України

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-