У Львові на День Валентина проведуть костюмовану екскурсію підземеллями міста

У Львові на День Валентина проведуть костюмовану екскурсію підземеллями міста

Укрінформ
Цікаві і таємничі історії про кохання розкажуть на День святого Валентина у підземеллях Домініканського монастиря працівники Львівського музею історії релігії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ. 

«У понеділок, о 18 годині, гостей і жителів древнього Львова запрошують на костюмовану екскурсію до найстарішого підземелля міста – Домініканського монастиря. Відвідувачі почують романтичну історію першої красуні Польщі Гальшки Острозької, цікаві подробиці життя угорської принцеси Констанції, яка стала українською княгинею, монаха Почаївської лаври, інших людей, які мешкали свого часу у Львові», – йдеться у повідомлені.

Також організатори включили в програму концерт «Пори року» Антоніо Вівальді у поєднанні органу і скрипки. Після завершення концерту на присутніх очікує сюрприз.

Читайте також: У Житомирі університет відкриє для відвідування підземні каземати

Підземелля під Домініканським монастирем — залишки палацу князя Лева, який було закладено 1270 року. Монастир домініканів на цьому місці заснували ще у XIII ст. У 1748-1764 роках спорудили за проєктом військового інженера, генерала артилерії Яна де Вітта костел у стилі пізнього бароко. За історичними даними, у 1559 році розігралися небувалі події. Навколо споруди і всередині розпочалася справжня війна. Все це дійство було спричинене нареченою, Гальшкою Острозькою. Вона ховалася за стінами костелу від Лукаша Гурки (буського старости), який вважав, що вона його наречена — найбагатша спадкоємиця престолу Речі Посполитої. Упродовж воєнних баталій усю торгівлю у Львові було призупинено. Король був просто розлючений такими діями і наказав припинити війну. Водотік, який вів до монастиря, було перерізано. Відтак і закінчилася облога. Врешті-решт Гальшку видали заміж за Лукаша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-