Словаччина спростила правила в’їзду для іноземців

Словаччина спростила правила в’їзду для іноземців

Укрінформ
Словаччина скасувала особливі умови для осіб, які прибувають із країн ризику, пов'язаним із COVID-19.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ. 

"Словаччина скасувала перелік країн ризику, пов’язаний зі штамом коронавірусу Омікрон, та особливі умови для осіб, які прибувають із країн ризику. Від 4 лютого 2022 року після прибуття до Словаччини особи, які подолали COVID-19 більше 180 днів тому, мають ті самі умови, що й вакциновані. Тобто для повністю вакцинованих осіб, а також для осіб, які подолали хворобу, домашній карантин після прибуття до Словаччини не є обов’язковим", – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що раніше особи які перенесли хворобу, були зобов’язані іти на карантин. Щеплені та ті, хто перенесли хворобу, були зобов’язані реєструватися в системі eHranica.

Нині реєстрація в eHranice залишається обов’язковою для невакцинованих осіб – після кожного прибуття до Словаччини.

Читайте також: Швеція скасовує обмеження на в'їзд із країн ЄС

Щодо карантину для нещеплених, то він скорочується з 10 днів до 5 днів після прибуття до Словаччини, або карантин припиняється після отримання негативного результату ПЛР-тесту, який можна зробити одразу після приїзду до Словаччини.

Як повідомлялося, згідно з правилами, ухваленими Європейською комісією щодо подорожувальників, які мають сертифікати про вакцинацію від COVID-19, відтепер для країн ЄС свідоцтво про вакцинацію буде дійсне для подорожей упродовж дев’яти місяців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-