У Дрогобичі розпочали сертифікацію місцевих гідів

У Дрогобичі розпочали сертифікацію місцевих гідів

Укрінформ
Туристично-інформаційний центр Дрогобича (ТІЦ) на Львівщині ініціює сертифікацію гідів, працює над створенням їхнього реєстру та організовує навчання. Пройти курси можуть і екскурсоводи з курортних міст області.

Про це повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради, передає Укрінформ. 

«Коли гості приїжджають у наше місто, дуже важливо, щоб вони могли отримати безліч гарних вражень. Більшість відвідувачів потребують екскурсоводів, щоб краще дізнатися про Дрогобич, його історичні місця і не тільки. Саме тому, ми вважали за необхідне зібрати інформацію про місцевих гідів та послуги, які вони можуть надати в одному реєстрі, а також пропонуємо, щоб наші гіди пройшли відповідну сертифікацію», – розповіла керівниця ТІЦ Ірина Марків.

Проєкт із сертифікації гідів Туристично-інформаційний центр міста реалізовує спільно із Туристичним центром Трускавця та Дрогобицьким педагогічним університетом імені І. Франка. Навчання мають проходити на базі альма-матері Дрогобича на ZOOM-платформі. До курсів закликають долучатися гідів міста Котермака, Трускавця, Східниці, Борислава та інших.

Читайте також: Гіди Львівщини проводять екскурсії для українців лише рідною мовою

«Навчання включатиме в себе кілька лекцій, після завершення яких учасники мають захистити мікропроєкти із історії міст-сусідів. Також в межах навчання передбачені і виїзні лекції», – додала Марків.

У міськраді повідомляють, що уже 19 гідів Дрогобича зголосилися на сертифікацію. Після проходження повноцінного курсу навчань вони отримають відповідні сертифікати, які засвідчуватимуть, що екскурсоводи працюють легально, а їхні послуги компетентні.

Фото: Дрогобицька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-