На Тернопільщині відреставрували міст до замку XVII століття

На Тернопільщині відреставрували міст до замку XVII століття

Укрінформ
Міст до одного із туристичних магнітів Тернопільщини – Збаразького замку – оновила група реставраторів та будівельників.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

«За програмою «Велика реставрація» оновили перехідний міст і внутрішні стіни рову, що прилягає до оборонного валу фортифікаційної споруди. Використали білий вапняк із тутешнього кар’єру. Загальна вартість робіт, які тривали з минулого року, – 2 млн 750 тис. грн», – розповів Маціпура.

Він також зазначив, що до складу заповідника, крім архітектурного комплексу Збаразького замку XVII століття, входять церква Преображення Господнього 1600 року, ансамбль споруд монастиря ордену отців Бернардинів та ще 10 замків у Тернопільській області.

Читайте також: На Рівненщині цьогоріч оновлять п’ять туристичних магнітів краю

Загалом до переліку «Великої реставрації» увійшли 16 проєктів реставраційно-ремонтних робіт на різних пам’ятках архітектури Тернопільщини.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один із основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними магнітами.

Раніше повідомлялося, що у межах проєкту «Велика реставрація» в Україні наразі відновлювальні роботи відбуваються на 36 об'єктах культурної спадщини.

Фото: Тетяна Думська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-