Туристів запрошують на Різдво до Львова

Туристів запрошують на Різдво до Львова

Укрінформ
Львів цьогоріч традиційно організував чимало подій до новорічно-різдвяних свят, щоб кожен житель чи гість міста зміг обрати щось цікаве для себе.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Ми зберігаємо давні традиції Різдва. Цього року, як завжди у Львові, відбуватимуться традиційні фестивалі та дійства, за якими до нашого міста їдуть сотні туристів. Вже завтра ми на площі Яворського будемо встановлювати Різдвяний Дідух. Попереду нас чекає фестиваль «Велика коляда», який вже багато років відбувається в нашому місті», – розповів начальник управління культури Львова Іван Остапович.

Також він повідомив, що на площі Яворського відбудеться концерт – коляда з Уляною Горбачевською, відомою українською фольк-співачкою. Захід проведуть разом із дитячим хором «Жайвір» під акомпанемент саксофона. Ще організують улюблене свято львів’ян – «На Різдво до Гаю». Воно триватиме 7 та 8 січня. Крім того, цікавою подією стане коляда з гуртом «Курбаси» біля модерної ялинки на площі Маланюка.

Цьогоріч святкові різдвяні заходи проведуть і в приєднаних громадах Львівської МТГ.

За словами заступника директора департаменту міської агломерації ЛМР Тараса Кубая, серед наймасштабніших заходів у приєднаних громадах – фестиваль переселенської коляди у Винниках та фестиваль «Коляда лунає» у Дублянах. Крім того, активні жителі разом із релігійними громадами організовують вертепи, колядки.

«Також цьогоріч спільно з районним адміністраціями ми забезпечили встановлення різдвяних ялинок навіть у тих населених пунктах, де їх раніше не встановлювали», – додав Кубай.

До того ж 8 січня у Львові відбудеться XVІІ Різдвяний фестиваль «Спалах різдвяної звізди». Сюди з’їдуться звіздарі та вертепи не лише з територіальних громад Львівщини, а й з усієї України та з-за кордону. Це один із найвидовищніших та найяскравіших різдвяних заходів Львова. Завдяки майстрам звіздарської справи та організаторам фестивалю виготовляти звізди та долучатися до «Ходи звіздарів» стало доброю традицією міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-