До античного Ефеса «повернеться» море

До античного Ефеса «повернеться» море

Ілюстрація
Укрінформ
Стародавнє античне місто Ефес, яке раніше було морським портом, а нині знаходиться на відстані 9 км від узбережжя, знову матиме зв’язок з морем через штучно створений канал.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Місто Ефес зараз не портове місто… Знаходиться на відстані 9-10 кілометрів від моря. Щоб повернути йому історичного вигляду, який був 2,5 тисячі років тому, реалізуємо цей проєкт. Його мета - збільшення туристичного потенціалу регіону і повернення Ефесу в центр уваги», - повідомив міністр сільського та лісового господарства Бекір Пакдемірлі.

Реалізація проєкту складатиметься з двох етапів. Спочатку буде побудовано вхідний канал довжиною 600 метрів, хвилеріз та пристань для яхт. На другому етапі територія від шосе Ізмір-Кушадаси до порту Ефес буде очищена та реорганізована відповідно до історичного вигляду. Після реалізації проєкту античне місто буде зв’язане з морем, що дасть можливість подорожувати до Ефеса на яхтах. Проєкт планують завершити до кінця наступного року.

Як відомо, Ефес був заснований у 10-7 ст. до н.е. на узбережжі Егейського моря, території сучасної турецької провінції Ізмір. Місто унікальне тим, що будівлі тут дуже добре збереглися і в результаті археологічних розкопок набуло первинного вигляду.

Ефес - популярна туристична принада, відома в усьому світі. Цього року його відвідував Білл Гейтс. У місті-музеї з жовтня минулого року працює аудіогід українською мовою в рамках проєкту запровадження аудіогідів українською мовою у найвідоміших музеях світу під егідою першої леді Олени Зеленської, за сприяння Міністерства закордонних справ і Міністерства культури та туризму Туреччини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-