У Харкові історичний музей продає квитки онлайн за програмою «єПідтримка»

У Харкові історичний музей продає квитки онлайн за програмою «єПідтримка»

Укрінформ
Харківський історичний музей імені Сумцова запустив продаж квитків онлайн у межах програми «єПідтримка».

Про це кореспонденту Укрінформу 20 грудня розповіла керівниця музею, заслужений працівник культури України, кандидат філософських наук Ольга Сошнікова.

«Зараз за квитком, придбаним онлайн на сайті музею у межах програми «єПідтримка», можна пройти до основної експозиції «Слобожани», що займає перший поверх музею та розповідає про 1000 знайдених на території Харківщини предметів – від часів палеоліту до початку XX століття. Серед них є пам'ятки національного та світового рівня, зокрема єдиний у фонді музеїв всієї України гетьманський прапор ХVІІ століття, яких до нашого часу зберіглося усього три: у Харкові, Стокгольмі та Москві», – зазначила Сошнікова.

За її словами, цю експозицію відкрили торік до 100-річчя музею. Вона інтерактивна й одна зі знакових у загальному фонді музею в 300 тис. предметів. В експозиції враховані всі особливості відвідання цього простору особами з інвалідністю. Прикметно, що екскурсії тут проводять досвідчені люди теж з інвалідністю.

«Вже завтра, 21 грудня, за квитками, придбаними онлайн у межах програми «єПідтримка», відвідувачі зможуть ознайомитися з експонатами на всіх чотирьох поверхах музею – від калейдоскопу музейних експонатів світового значення з фондів музею, включно з артефактами Верхньо-Салтівської археологічної культури, до експозиції відомого будянського фаянсу ХІХ століття, який виробляли на заводі під Харковом, і від космічної тематики до експонатів Революції Гідності та військових дій на сході країни", – розповіла Сошнікова.

Як повідомили у касі історичного музею, вартість квитка для дорослих до експозиції «Слобожани», яка займає чи не 500 квадратних метрів, – 35 грн, для дітей, школярів чи студентів – 25 грн. Екскурсія для групи до 20 людей – 150 грн. Відповідно, вартість квитків до інших експозицій – 10 грн для дорослих, 8 – дітей та студентів, групова  екскурсія – 60 грн.

Придбати електронний квиток можна на головній сторінці сайту музею.

Як повідомляв Укрінформ, з 19 грудня в Україні розпочався проєкт "єПідтримка", у межах якого українці з повним курсом щеплення від коронавірусу зможуть отримати 1000 грн від держави на картку, яка буде одразу запрограмована на оплату категорій послуг, що найбільше постраждали від карантину: на залізничні й авіаквитки в межах країни, театри, кіно, музеї, концерти, книги, спортзали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-