Греція внесла зміни до правил в'їзду для іноземців

Греція внесла зміни до правил в'їзду для іноземців

Укрінформ
Грецька влада уточнила правила в'їзду: відтепер іноземні мандрівники можуть надавати під час в'їзду до країни експрес-тест на антиген або ПЛР-тест на коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Греція у середу оголосила про нові обмеження на в'їзд, щоб стримати поширення нового штаму коронавірусу Омікрон.

Органи охорони здоров'я країни заявили, що з 19 грудня для в'їзду до Греції потрібно надати ПЛР-тест, зроблений не пізніше 48 годин.

Раніше для в'їзду був потрібний доказ проходження COVID-вакцинації або одужання від COVID-19 або наявність негативного тесту.

У четвер у країні були оголошені дещо ширші вимоги щодо тестування – тепер усім мандрівникам віком від п’яти років потрібно показувати ПЛР-тест, зроблений не більш ніж за 72 години до прибуття, або швидкий тест, зроблений за 24 години до прибуття.

Речник уряду Греції Янніс Ойконому сказав, що ці обмеження діятимуть на період Різдвяних свят, і вони мають на меті відтермінувати поширення нового штаму хвороби, щоб дати грекам більше часу на бустерні COVID-щеплення.

Як повідомлялося, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Європарламенті у середу заявила, що штам Омікрон поширюється дуже швидко і може стати домінувальним у країнах ЄС уже до середини січня.

За даними ВООЗ, новий штам хвороби COVID-19 Омікрон зафіксували вже у 77 країнах. У Британії зафіксували першу смерть від цього штаму коронавірусу.

У світі станом на ранок 17 грудня зафіксували 273 237 321 випадок COVID-19, зокрема 5 353 127 летальних, одужали 245 306 190 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-