З українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн – МОЗ

З українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн – МОЗ

Укрінформ
Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів. Український COVID-сертифікат прийматимуть у понад 80 країнах світу.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

"Незабаром з українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, що здатна охопити всі країни світу. Учасники мережі будуть визнавати цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів при перетині кордону", - сказала Карчевич.

За її словами, це означає, що вакциновані громадяни України матимуть можливість відвідувати більше країн без ПЛР-тестів самоізоляції в країнах прибуття, якщо це дозволяє епідемічна ситуація.

Наразі така можливість для українців, як зазначила Карчевич, є у 52 країнах світу, які визнають українські COVID-сертифікати у "Дії".

Вона нагадала, що нещодавно влада Сингапуру дозволила в'їзд в країну громадянам України з COVID-сертифікатами. Очікується, що українські ковід-сертифікати визнає і Таїланд.

Як повідомляв Укрінформ, із 6 грудня термін дія "жовтого" COVID-сертифікату становить 30 днів.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 221 538 людей, з них отримали першу дозу – 14 221 536 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 12 640 221 людина. Загалом проведено 26 861 757 щеплень.

Протягом минулої доби 142 921 людину вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 47 137 людей, повністю імунізовані – 95 784 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-