Термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів скоротиться до 30 днів з понеділка

Термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів скоротиться до 30 днів з понеділка

Укрінформ
З понеділка термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів становитиме 30 днів, відповідно вони не будуть дійсними у людей, які отримали за цей час другу дозу вакцини.

Про це під час брифінгу у п’ятницю сказала заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

“З понеділка буде зменшено термін дії “жовтих” COVID-сертифікатів. Зауважу, що на сьогодні їх термін дії становить 120 днів. Однак із понеділка він буде скорочений до 30. Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож із 6 грудня всі ті громадяни, у яких від дня отримання першої дози вакцини сплине цей термін, 30 днів, використовувати "жовтий" COVID-сертифікат не зможуть, він буде невалідним”, - наголосила Карчевич.

За її словами, на сьогодні в застосунку “Дія” згенеровано понад 1,2 млн "жовтих" COVID-сертифікатів.

Заступниця міністра закликала тих, хто зробив перше щеплення проти коронавірусної хвороби більше ніж 30 днів тому, зробити друге щеплення у найближчі вихідні, адже з понеділка їх “жовті” COVID-сертифікати не будуть дійсними.

Як повідомляв Укрінформ, від понеділка 6 грудня в Україні змінено карантинні правила для жовтої зони епідемічної небезпеки. Також з 3 грудня, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, в Україну обмежено в'їзд на територію країни громадян із низки країн Африки у зв'язку з поширенням штаму Омікрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-