Австралія відкрила кордони для вакцинованих мігрантів і студентів

Австралія відкрила кордони для вакцинованих мігрантів і студентів

Укрінформ
Австралія у середу, 15 грудня, відкрила кордони для вакцинованих кваліфікованих мігрантів та іноземних студентів після майже дворічної заборони їхнього в'їзду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Зазначається, що цей крок – спроба підняти економіку країни, що постраждала через COVID-19, та відновити міжнародні поїздки.

Спрощення правил в'їзду відбулося у зв'язку з тим, що штат Новий Південний Уельс, де розташований Сідней, зняв більшість обмежень для нещеплених попри стійке зростання кількості інфікування Омікроном.

Поява нового штаму Омікрон змусила чиновників відкласти відновлення міжнародних поїздок на два тижні для отримання більшої інформації про штам, який поки що, зазначається в повідомленні, має легші симптоми за інші варіанти COVID-19.

"Ми збираємося жити з цим вірусом і ми не дозволимо йому повернути нас туди, де ми були", – заявив прем'єр-міністр Скотт Моррісон.

В Австралії майже 90% населення, якому більше 16 років, отримали дві дози вакцини від коронавірусу. Також був скорочений час очікування бустерних щеплень після появи випадків інфікування Омікроном.

Як повідомлялося, Австралія закрила свої кордони у березні 2020 року, щоб стримати поширення коронавірусу, та обмежила кількість громадян і постійних жителів, яким було дозволено в'їзд. Очікується, що послаблення прикордонних правил зменшить нестачу робочої сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-