У Меджибізькому замку відвідувачам покажуть давні кахлі із зображеннями драконів

У Меджибізькому замку відвідувачам покажуть давні кахлі із зображеннями драконів

Фото
Укрінформ
У Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» покажуть виставку кахлів XV-XVII ст. «Дракони Меджибізького замку», а для дітей підготували розмальовки із зображеннями драконів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор заповідника Олег Погорілець.

«Кахлі з драконами почали з’являтися з-під землі у ході наших археологічних досліджень. Вони всі різні і дуже цікаві, тому в нас визріла ідея створити виставку «Дракони Меджибізького замку», але щоб вона не була науковою. Ми орієнтуємося на наших найменших відвідувачів, тому ще й робимо книжечку-розмальовку, в якій буде описана поява драконів в історії людства. Водночас діти матимуть можливість, дивлячись на драконів, зображених на кахлях, розмалювати їх у книжечці», – зазначив Погорілець.

За його словами, на виставці представлять кахлі XV-XVII ст. Усі вони керамічні, деякі з них покриті зеленою поливою або поліхромні.

«Всі кахлі привозили для того, аби прикрашати палац фортеці, де жили власники. Вони вишуканої італійської чи німецької роботи. На багатьох із них зображений знаменитий сюжет, де Юрій Змієборець вбиває дракона і там є принцеса, яку він звільняє», – додав директор заповідника.

Виставку «Дракони Меджибізького замку» офіційно відкриють до 20-річчя створення Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», що відзначатиметься 22 грудня. Натомість відвідувачі зможуть побачити її вже 19 грудня.

Фото: Олег Погорілець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-