Верховний суд Бразилії дозволив пускати до країни лише вакцинованих іноземців

Верховний суд Бразилії дозволив пускати до країни лише вакцинованих іноземців

Укрінформ
Верховний суд Бразилії зобов’язав уряд країни запустити систему перевірки сертифікатів вакцинації під час перетину кордону іноземцями.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Суддя Верховного суду Бразилії Луїс Роберто Барозу постановив, що держава мусить вимагати підтвердження вакцинації у відвідувачів, охочих потрапити до країни”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що президент Бразилії вже тривалий час відхиляє запити від національних органів охорони здоров’я стосовно необхідності запровадження підтвердження вакцинації для іноземців.

“У своєму рішенні Барозу заявив, що Бразилії необхідно уникати так званого “антивакцинаторного туризму”. На його переконання, підтвердження вакцинації можна уникнути лише за умов, якщо мандрівник приїздить із країни, де немає доступу до вакцин, або якщо він не може зробити щеплення через медичні протипоказання”, - стверджє Reuters.

Нагадаємо: через хакерський напад на міністерство охорони здоров’я Бразилії у п’ятницю, запровадження вимоги стосовно обов’язкового карантину невакцинованих відвідувачів відклали на тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-