Грузія спростила надання іноземцям «зеленого» COVID-статусу

Грузія спростила надання іноземцям «зеленого» COVID-статусу

Укрінформ
Для підтвердження безпечного COVID-статусу іноземним громадянам, які прибувають до Грузії, достатньо буде надати відповідні документи, видані у країні проживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Новости-Грузия.

Відповідна зміна, внесена до постанови уряду Грузії, вже набула чинності.

Згідно з документом, підписаним прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі, «зелений» статус іноземних громадян, які не зареєстровані на електронному порталі www.covidpass.moh.gov.ge, у застосунку CovidPass Georgia та EU Digital COVID Certificate, перевірятиметься за QR-кодом, виданим країною проживання, або надаватиметься на підставі довідки про повну вакцинацію чи документа про негативний ПЛР-тест.

Зазначається, що з 1 грудня в Грузії тільки власники безпечного, «зеленого», COVID-статусу можуть відвідувати культурно-розважальні заклади, ресторани, кафе, тренажерні зали, гірськолижні курорти. Він надається особам, які пройшли повний курс вакцинації, одужали від коронавірусу або здали 72-годинний ПЛР-тест - або 24-годинний тест на антигени.

Ця вимога стосується осіб віком від 18 років.

За даними сайту Worldometer, у Грузії з початку епідемії коронавірусу зафіксували 879 368 випадків зараження COVID-19. Одужали 822 108 осіб, померли - 12 582.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-