Важливе місце у відносинах України й Хорватії посідає туризм – Шмигаль

Важливе місце у відносинах України й Хорватії посідає туризм – Шмигаль

Укрінформ
У розвитку двосторонніх відносин України та Хорватії важливе місце посідає туристична галузь.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.  

«Ми прагнемо розвивати туристичний потік і вийти на новий рівень співпраці, щоб українці й хорвати могли відчути всі переваги відпочинку в наших країнах. Україна уклала угоду про Спільний авіаційний простір із ЄС. Це дасть поштовх до розвитку авіаційного сполучення та відкриє нові можливості для наших громадян», — сказав Шмигаль.

Пленкович зі свого боку зазначив, що Хорватія підтримує інтеграцію України в Європейський Союз і прагне поділитися своїм досвідом. За його словами, Хорватія підтримуватиме присутність українських підприємств на хорватському ринку.

Пленкович також додав, що Хорватія сприятиме відкриттю офісів хорватських туристичних агенцій в Україні.

Прем’єр-міністр України подякував Хорватії та Андрею Пленковичу за приєднання до кола засновників Кримської платформи у серпні цього року та за незмінну позицію Хорватії з питання невизнання спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим.

Як наголосив Шмигаль, Україна високо цінує готовність Хорватії ділитися досвідом мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій та післявоєнного відновлення держави.

На зустрічі також були присутні міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, міністр закордонних та європейських справ Республіки Хорватія Гордан Грліч-Радман, міністр науки та освіти Республіки Хорватія Радован Фукс.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича. Цього ж дня о 16:30 Прем’єр-міністри України та Хорватії планують відкрити українсько-хорватський бізнес-форум.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-