Польща хоче ввести карантин для туристів із країн, де виявили штам Omicron

Польща хоче ввести карантин для туристів із країн, де виявили штам Omicron

Укрінформ
Уряд Польщі хоче запровадити карантин для подорожувальників із країн, де виявлено новий штам коронавірусу Omicron, а також знову ввести ліміти на перебування у торговельних центрах.

Про це заявив у понеділок в ефірі радіо Plus міністр охорони здоров’я РП Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу. 

"Ми хочемо відправляти на карантин осіб, які приїжджають (до Польщі – ред.) з країн, де виявлено Omicron", - заявив Недзельський.

Він додав, що від карантину звільнятимуться особи з негативним тестом на коронавірус.

Як підкреслив міністр, Польща перебуває у складній епідемічній ситуації: середня добова кількість інфікованих на COVID-19 становить понад 23 тисячі, лікарні значною мірою заповнені інфікованими. Натомість, поява Omicron, на переконання польського міністра, "змінює правила гри", робить ситуацію ще складнішою. Відтак, це не можна ігнорувати.

За словами міністра, з 1 грудня також планується ввести ліміти на перебування у торговельних центрах. Утім, уряд, станом на тепер, не планує закривати школи.

Недзельський повідомив, що у понеділок збирається урядовий кризовий штаб, який розгляне питання введення чергових коронообмежень.

За минулу добу в Польщі зафіксовано 13 115 випадків інфікування COVID-19, померли 18 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-