Українцям не радять їхати до семи країн Африки через штам Omicron

Українцям не радять їхати до семи країн Африки через штам Omicron

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве через поширення нового штаму коронавірусу Omicron.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

“Українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання, бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття до України”, - ідеться у повідомленні.

Також у МЗС рекомендують стежити за повідомленнями авіаперевізників у зв’язку із можливими змінами рейсів і запровадженнями додаткових протиепідемічних заходів.

У Посольстві України в ПАР відкрили цілодобову гарячу лінію для надання консульської допомоги: +27 681 987 112. Електронна пошта: emb_za@mfa.gov.ua.

Українські громадяни також можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію МЗС України: +38 044 238 1657. Електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці.

26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами півдня Африки через штам Omicron.

Адміністрація США призупиняє прийом приїжджих із ПАР та семи сусідніх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-