Туреччина внесе зміни до сертифікату безпечного туризму

Туреччина внесе зміни до сертифікату безпечного туризму

Укрінформ
Сертифікат безпечного туризму, який було запроваджено міністерством культури та туризму Туреччини для всіх закладів та перевізників, які працюють у сфері туризму, буде змінено та удосконалено, зокрема, з урахуванням вимог до захисту довкілля.

Про це заявив міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой, повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Turizm Güncel.

«Ми переходимо до другого етапу безпечного туризму. Сертифікат безпечного туризму вже діє на постійній основі. Думаємо, що пандемія поступово зійде нанівець. Деякі правила відійдуть, деякі нові правила запровадять. Питання, на яких ми маємо зосередитися, – довкілля та сталий розвиток», – сказав Мехмет Нурі Ерсой.

Міністр вказав, що увага до цих питань – світовий тренд. Щоб не відставати, міністерство культури та туризму налагодило співпрацю з міністерством довкілля.

«Буде визначено трирічний перехідний період. Ми змінимо чинний сертифікат на «Сертифікат безпечного та зеленого туризму», – сказав міністр.

За його словами, туристичний сектор найбільше постраждав від пандемії, але завдяки зусиллям Туреччині вдалося не лише досягти поставлених цілей, а й перевищити їх.

Зокрема, йдеться про кількість туристів, яких планувалося прийняти цього року та дохід від туризму. Зокрема, планувалося прийняти 25 млн туристів, натомість нова ціль до кінця року – 29 млн. Планували отримати дохід у 20 млн доларів США, нині мета – 24 млн.

Міністр також наголосив, що наступний рік має стати проривним для гастрономічного туризму в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-