На Полтавщині популяризують опішнянські та решетилівські традиційні промисли

На Полтавщині популяризують опішнянські та решетилівські традиційні промисли

Укрінформ
Проєкт «Відродження та популяризація опішнянських та решитилівських традиційних промислів на Полтавщині серед молоді з України та Польщі» започаткували молоді активісти Полтавщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської обласної ради

«У Полтаві, за сприяння Міністерства молоді і спорту України, Українсько-Польської Ради обміну молоддю, розпочалося впровадження проєкту Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Відродження та популяризація Опішнянських та Решитилівських традиційних промислів на Полтавщині серед молоді з України та Польщі», який визначено переможцем конкурсу на реалізацію проєктів у межах здійснення українсько-польських обмінів молоддю у 2021 році», – йдеться в повідомленні.

Мета проєкту – зміцнення міжкультурного діалогу за допомогою створення умов для відкритості й толерантності серед молоді.

У межах реалізації проєкту упродовж п’яти днів його учасники прослухають лекції «Розвиток культури в умовах децентралізації», «Туризм, спадщина та креативність між Україною та Польщею», «Етнічний символ України – Опішнянська кераміка», «Польською говорити легко», «Українською говорити легко».

Крім того, буде проведено екскурсію з елементами квесту «Історичними місцями Полтавщини». Гості відвідають Державну спеціалізовану школу-інтернат «Колегіум мистецтв у Опішні» імені Василя Кричевського, Національний музей-заповідник українського гончарства, Решетилівський художній професійний ліцей, Всеукраїнський центр вишивки і килимарства тощо.

Також учасники проєкту виконають завдання в групах у форматі світового кафе, презентують есе та науково-дослідні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-