Перші в Україні готелі отримали «Знак безпеки», ДАРТ започаткувало загальний реєстр

Перші в Україні готелі отримали «Знак безпеки», ДАРТ започаткувало загальний реєстр

Фото
Укрінформ
Два перші в Україні готелі – President Hotel з Києва та Light Hotel з Дніпра, – персонал яких повністю вакцинований, відзначені «Знаком безпеки», що є підтвердженням 100% вакцинації персоналу та гарантуватиме безпеку туристів під час отримання послуг.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів на брифінгу під час вручення відзнаки столичному готелю President Hotel.

«Ми вирішили розпочати ініціативу, про яку останнім часом говорили, – це відзначення готелів, які зробили повну вакцинацію свого персоналу. Ми розуміємо, що пандемія, на жаль, поки що не завершується, і певний час ми будемо з нею жити, але вакцинація є одним із засобів, який допомагає убезпечити людей від поширення цієї хвороби, від важкого перебігу. І дуже важливо стимулювати наш бізнес вакцинувати персонал, стимулювати людей вакцинуватися», – сказала Олеськів.

Вона повідомила, що розпочато також кампанію «Вакцинуйся та мандруй безпечно», і вже наступного тижня з’явиться зовнішня реклама — на бордах, діджитал-екранах, в соціальних мережах Держтуризму та «Мандруй Україною», яка наголошуватиме на тому, що, вакцинуючись, можна продовжувати жити нормальним життям, мандрувати, звертаючи увагу на те, щоб у закладах розміщення був вакцинований персонал.

«На сьогодні, коли міста перебувають у «червоних» зонах, робота закладів розміщення дозволяється у випадку повної вакцинації персоналу. Ми розуміємо, що ці зони будуть змінюватись, але навіть у період «зеленої» чи «жовтої» зони, в тому числі для іноземного туриста, важливо відчувати себе безпечно, щоб готелі забезпечували норми відповідно до постанови головного санітарного лікаря, але, крім того, щоб був повністю вакцинований персонал», – зазначила голова Держтуризму, зауваживши, що вже зараз розпочато загальний реєстр готелів на офіційній сторінці ДАРТ.

Як акцентувала президент Асоціації готелів та курортів України Ірина Сідлецька, вони підтримали цю ініціативу і одним з найважливіших кроків є пріоритетний режим вакцинації представників готелів і таким чином підтримано міжнародну практику щодо державних програм підтвердження безпечності перебування для туристів у готелях та закладах громадського харчування.

Сідлецька зазначила, що за рахунок цих дій у нас починає збільшуватися кількість іноземних туристів, також завдяки цій програмі ми зможемо сподіватися на комунікаційну підтримку на міжнародному ринку щодо готовності готелів України працювати у нових умовах.

«Ми хотіли би планувати наступний рік і за рахунок цих дій починаємо відчувати підтримку зі сторони держави і можемо в своїх планах передбачувати поступове зростання завантаженості готелів на 2022 рік. Критичним був для нас 2020 рік, коли завантаженість за середньорічним показником сягнула 23%. Ми сподіваємось, що поступово в кінці 2021 року середній рівень завантаженості буде 42%. Сподіваємося, що наступного року ми вийдемо на рівень беззбитковості — це 50% завантаження готелів», – сказала Сідлецька.

Своєю чергою генеральний менеджер President Hotel Дарія Булдович зауважила, що спочатку у них були труднощі з вакцинацією персоналу.

«Але наш колектив, керівна компанія зробили все можливе задля вакцинації — була організована мобільна бригада, яка дала можливість нашому персоналу робити вакцинацію на території готелю. Також ми організовували транспорт від готелю до Центру вакцинації, щоб заохотити наш персонал. Тому на сьогодні можемо сміливо сказати про те, що сто відсотків нашого персоналу - це 150 осіб — вакциновані», – поінформувала Булдович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-