За жовтень Чорнобильську зону відвідали майже 15 тисяч туристів

За жовтень Чорнобильську зону відвідали майже 15 тисяч туристів

Укрінформ
Жовтень став рекордсменом з відвідування Чорнобильської зони відчуження за 2021 рік – 14 919 осіб, що становить 24% від загальної цифри від початку року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Центру організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження (ЦОТІЗ).

Зазначається, що у попередні два місяці Зону відчуження відвідали більше іноземців, ніж жителів України. Однак, у зв’язку з закриттям кордонів низки країн, жовтень лідирує за чисельністю відвідувань саме українцями – 8 445 осіб. Громадян з інших держав спостерігалося менше – 6 474 особи.

Найбільше (після українців) відвідали Зону відчуження туристів із Польщі – 999 осіб, Великої Британії – 687, Німеччини – 673. Загалом Чорнобильську зону від початку року відвідали 62 422 особи, що майже вдвічі більше, ніж за весь минулий рік – 36 450.

«Дані свідчать, що люди з багатьох країн готові пройти декілька етапів, щоб побачити Чорнобильську зону відчуження та архітектуру постмодернізму на власні очі. Їм цікаво почути історії з життя Чорнобильського Полісся та історичні факти щодо ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – повідомили в пресслужбі ДП «ЦОТІЗ».

Наразі Чорнобильська зона відчуження відкрита для відвідування з ознайомлювальною метою, але з посиленими карантинними обмеженнями. Відповідальність за дотримання протиепідеміологічних вимог покладається на супроводжуючих.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, яким передбачається встановлення покарання у вигляді штрафів, обмеження або позбавлення волі за незаконне проникнення в Зону відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-