Данія запровадила нові правила в’їзду для українців

Данія запровадила нові правила в’їзду для українців

Укрінформ
Влада Данії ухвалила нові правила в’їзду для громадян України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Королівстві Данія.

“25 жовтня данський уряд скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на COVID-19. З цієї дати обмеження на поїздки до Данії спрощені”, – йдеться у повідомленні.

Як роз’яснили у посольстві, з цієї дати громадяни України можуть в’їжджати в Данію без необхідності робити тест на COVID-19 та самоізолюватися після прибуття. Для цього органам прикордонного контролю Данії потрібно пред’явити дійсний COVID-сертифікат ЄС або його еквівалент, який підтверджує одужання або повну вакцинацію вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca).

COVID-сертифікат, виданий українським Єдиним порталом державних послуг «Дія», також приймається, оскільки Україна приєдналася до системи цифрових COVID-сертифікатів ЄС.

У разі відсутності COVID-сертифіката громадянам України потрібно зробити тест протягом 24 годин після прибуття до Данії та самоізолюватися без зайвого зволікання на 10 днів.

Самоізоляція може бути припинена на основі негативного тесту, зробленого не раніше, ніж на четвертий день після в’їзду до Данії.

Якщо громадянин України не має COVID-сертифіката, але раніше перехворів або має повну вакцинацію, він/вона має пред’явити відповідну медичну довідку. На її основі особа звільняється від вимоги робити тест та самоізолюватися.

Читайте також: Нідерланди і Чехія залишать відкритими кордони для вакцинованих українців

Для того, щоб вважатися повністю вакцинованим відповідно до данських норм, громадяни України мають бути вакциновані вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (див. вище), та вакцинація має бути завершена не більше ніж рік тому.

Факт інфікування COVID-19 підтверджується позитивним результатом ПЛР-тесту зробленим не менше ніж за 14 днів, але не більше ніж за рік до в’їзду в Данію.

Більше інформації щодо обмежень на в’їзд в Данію опубліковано на вебсайті Посольства у розділі «Обмеження через COVID-19».

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС оголосила про вилучення України та Сингапуру з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн Євросоюзу рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що наразі Кіпр, Естонія, Хорватія, Нідерланди та Чехія зберегли можливість в’їзду для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-