Бельгія обмежує в'їзд для українців з «несуттєвою» метою

Бельгія обмежує в'їзд для українців з «несуттєвою» метою

Укрінформ
Бельгія обмежує поїздки для українців з несуттєвою (туристичною) метою, водночас подорожі з поважних причин та транзит дозволяються.

Як передає Укрінформ, про це посольство України в Бельгії повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що 9 листопада Королівство Бельгія внесла Україну до т. зв. списку “червоних країн”.

“Бельгія обмежує поїздки для українців з несуттєвою (туристичною) метою. Подорожі з поважних причин та транзит дозволяються. Зазначене рішення може бути переглянуте, у разі поліпшення епідемічної ситуації в Україні та Бельгії”, - пояснили дипломати.

У посольстві наголосили, що працюють, аби максимально зберегти для українців свободу подорожей до Бельгії.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Дипломати уточнили, що з 9 листопада в’їзд до Бельгії дозволено: особам, які мають бельгійське громадянство; особам, які мають основне місце проживання в Бельгії; одному з подружжя або партнеру особи, яка має бельгійське громадянство або має основне місце проживання в Бельгії; дітям особи, яка має бельгійське громадянство або має основне місце проживання в Бельгії, або її партнера, якщо вони живуть під одним дахом; особам, які подорожують транзитом через Бельгію з країни з дуже високим ризиком до країни Європейського Союзу або Шенгенської зони, громадянином якої вони є або де вони мають основне місце проживання; особам, які здійснюють транзит за межі Європейського Союзу та Шенгенської зони (транзит через країну високого ризику, не виходячи з міжнародної зони аеропорту або транзит у Бельгії з країни високого ризику, не виходячи з зони аеропорту, що не входить до Шенгенської зони); особам, які подорожують з вагомих гуманітарних причин; транспортний і вантажний персонал, моряки, екіпажі буксирів, льотчики та інший персонал, який працює на морських вітрових електростанціях, які подорожують з робочою метою. Ці мандрівники повинні мати сертифікат, виданий роботодавцем.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

У посольстві додали, що тим, хто належить до однієї з вищезазначених категорій, перед прибуттям до Бельгії потрібно:

заповнити Passenger locator form (PLF), незалежно від того, яким видом транспорту людина подорожує або як довго плануєте перебувати у Бельгії чи за кордоном. Більше інформації щодо PLF;

особи старше 12 років повинні мати негативний ПЛР-тест, зроблений менш ніж за 72 години до прибуття в Бельгію;

пройти тестування в Бельгії в 1 день (резиденти та нерезиденти) і 7 день (резиденти та нерезиденти).

Усі особи, які повертаються з третьої країни з дуже високим ризиком, також повинні провести 10 днів на карантині, за винятком діяльності, яка є основною причиною поїздки до Бельгії у випадку дипломатів та транспортного персоналу.

“Карантинні заходи по прибуттю до Бельгії (тестування/карантин) поширюються навіть на повністю вакцинованих людей”, - зауважили у посольстві.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС оголосила про вилучення України та Сингапуру з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-