Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я очікує пікові показники захворюваності на COVID-19 ще протягом двох тижнів.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"З приводу прогнозу. Зараз виходимо на пік, після чого звичайно буде спад, і ми це очікуємо. Найближчий тиждень-два, думаю, буде ще спостерігатися така ситуація", - сказав високопосадовець.

На запитання стосовно того, чи потрібно буде вакцинуватися від коронавірусної хвороби щороку, перший заступник міністра відзначив, що наразі ніхто не може передбачити, як поводитиме себе вірус надалі. Водночас Україна планує забезпечити поставки вакцин від COVID-19 на наступні два роки.

"Наразі достеменно ніхто не скаже, як себе поводитиме вірус і чи буде вакцинація щорічною, чи ні. Це буде залежати від епідеміологічної ситуації по всьому світу. Україна планує наразі забезпечувати централізовано і безкоштовно вакциною громадян як мінімум на найближчі два роки", - сказав Комаріда.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 листопада в червоній зоні епіднебезпеки знаходяться Київ та 15 регіонів. За добу 31 жовтня в Україні️ зафіксовано 13 936 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб, одужало – 2 442 098 осіб, летальних випадків – 68 027.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-