Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що українці, які були щеплені від COVID-19 за кордоном, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря. 

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці.

Для отримання такого документа громадянину України потрібно звернутися до сімейного лікаря або в будь-який пункт щеплення. А також пред’явити лікарю офіційно завірену довідку, яка підтверджує факт отримання 1-єї чи 2-х доз вакцини, зроблених за межами України. На підставі цієї довідки лікар внесе медичний запис до електронної системи охорони здоров’я (з позначкою про дані, внесені на основі вторинного джерела).

Також у МОЗ повідомили, що лікар роздрукує паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 (якщо було зроблено два щеплення).

Читайте також: Підробка COVID-сертифікатів: законопроєкт про кримінальне покарання пройшов комітет ВР

За відсутності документа, який підтверджує факт вакцинації за кордоном, лікар не зможе внести дані до електронної системи охорони здоров’я. Відтак, видати Міжнародне свідоцтво також буде неможливо.

У МОЗ зазначили, що згенерувати цифровий COVID-сертифікат у Дії, вакциновані за кордоном українці наразі не зможуть. Оскільки дані внесені в електронну систему охорони здоров'я (ЕСОЗ) з вторинного джерела не вважаються довіреними.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Як повідомляв Укрінформ, за добу 31 жовтня в Україні 117 818 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 89 546 людей, повністю імунізовані - 28 272.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-