Управління туризму ОДА назвало найвдаліші локації для інста-фото на Львівщині

Управління туризму ОДА назвало найвдаліші локації для інста-фото на Львівщині

Фото
Укрінформ
Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації сформувало перелік місцин, де можна зробити ефектні фотографії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

На першому місці в запропонованому списку – алея 50-річних дугласій Мензиса у селі Стадч, Яворівського району. Дуже високі сосни разом з іншими видами туї утворюють геометричну композицію у дендропарку, що належить Львівському національному лісотехнічному університету. На площі 5,7 гектарів росте понад 300 видів дерев та кущів. Працівники дендропарку розробляють екскурсійні маршрути для відвідувачів. Серед них й екологічна стежка «Алеями арборетуму Ботанічного саду загальнодержавного значення НЛТУ України».

Яворівський національний природний парк в управлінні туризму та курортів визначають, як суцільну фотозону для вдалих фото. Він розташований за 25 км від Львова у природному регіоні Розточчя. Територією парку прокладено шість екологічних маршрутів, найпопулярніші з яких – «Верещиця», «Стежка Івана Франка», «Голуби» та «Лелехівка». Також любителям інста-фото на природі радять пройтися пагорбами головного Європейського вододілу. Є однойменна еколого-пізнавальна стежка «Головним Європейським вододілом» протяжністю 4,5 кілометри. Вона дає змогу помандрувати так званим «хребтом», де беруть початок численні річки регіону Розточчя та несуть свої води в басейн Чорного і Балтійського морів.

Річками Західний Буг, Рата та Солокія у Червоноградській громаді часто організовують сплави. Проєкт «Єднає нас Буг» за фінансової підтримки ЄС у межах програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 створює на території трьох країн два транскордонні байдаркові туристичні маршрути, вздовж яких спорудять вісім оглядових веж, кожні 25 км облаштують місця для відпочинку та встановлять мегафони для прослуховування природи.

Ще одне визначне місце – костел Всіх Святих у Годовиці, розташований на березі мальовничого ставу, – архітектурний шедевр, до створення якого долучилися Бернардин Меретин та Георг Пінзель. У середині XVIII століття дерев’яний костел на цьому місці перебував у незадовільному стані, тому парох з наварійського храму виділив гроші для будівництва нового. Сьогодні костел теж потребує фінансової уваги.

У селі Стрілки, що неподалік Львова, розташований Перший публічний парк сучасної української скульптури, який відкрили 12 вересня 2020 року. За перший рік роботи його відвідало понад 5 500 відвідувачів. Хештег: park3020 – популярний в Інстаграмі. Число 3020 – це ознака перспективного розвитку парку на тисячоліття вперед. У парку постійно проводять екскурсії, на яких розповідають про авторів та скульптури.

Також до списку входить Добромильський замок – пам’ятка архітектури XVIII століття. Найвища фортеця Львівщини збудована на висоті 560 метрів над рівнем моря. За гарної погоди звідси можна побачити Перемишль. Замок був побудований в стилі ренесанс і мав оборонний характер. До наших днів збереглися фрагменти мурів, залишки однієї башти та криниці на подвір’ї замку, а також брамна бастея.

Найвища вершина Львівської області – гора Пікуй. Свого часу на неї з села Кривка підіймався Іван Франко. Цього року на горі відновили пам’ятний знак на честь сходження письменника. Свої враження від походу він описав у статті «Верх Пікуя».

«Коли прийдеться йти, то треба 4-5 годин доброго ходу, щоби до него дістатися. Зразу дорога не дуже принадна: саме гористе, камінисте румовисько, покрите де-де соснами, ялівцем. Та ось ми піднімаємося вище, нашим очам починають показуватися доохресні верхи гір, на полі зеленіє подекуди рідка гірська рослина, а між туман блищаться то тут то там, неначе слеза, гірські хрусталі, звані драгонітами або мармороськими діамантами», – писав Франко.

Цікавинка області серед тревел-блогерів – це дерев’яний будиночок на воді у селі Збруї, на території господарства «Стир». Тут працює готель та невеликий парк з рідкісними тваринами, є пасіка, здаються в оренду мангали. Це місце рекомендують для повноцінного відпочинку з сім’єю або друзями.

В управлінні також зазначають, що особливими будуть фото біля «синіх вікон». Так в народі називають дві карстові водойми на території Національного природного парку «Північне Поділля». Озера з кришталево чистотою водою та надзвичайно яскраво-бірюзового кольору вважають унікальними та нетиповими для тутешньої місцевості. Особливість їх полягає у тому, що вони розташовані на підвищенні у лісовому масиві під покровом багатолітніх буків Вороняцького горбогір’я.

У селі Сопіт є цікава природна фотозона – водограй Сопіт, розташований на території нацпарку «Сколівські Бескиди». Його висота сягає 8 метрів. Розташований за 120 км від Львова.

А в Регіональному ландшафтному парку «Верхньодністровські Бескиди» є фотогенічна геологічна пам’ятка природи – Спаський камінь. Насправді це не один, а три камені останці, висота найвищого сягає 24 метрів. Загальна довжина масиву – 80 метрів. Об’єкт розташований за 7 км від Старого Самбора, у селі Лаврів, де за переказами похований князь Галицько-Волинського князівства Лев Данилович. На території села є монастир XIII ст.

Перше фото: instagram.com/vlad.vasylkevych

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-