Ізраїль змінив «карантинні» правила в’їзду для туристів

Ізраїль змінив «карантинні» правила в’їзду для туристів

Укрінформ
У понеділок, 1 листопада, набули чинності нові правила в'їзду для іноземних туристів до Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il

Наголошується, що на сьогодні немає країн, в'їзд із яких до Ізраїлю заборонено для туристів.

Із 1 листопада до Ізраїлю можуть в'їхати іноземні туристи, які відповідають таким критеріям:

  • за останні 14 днів перед в'їздом до Ізраїлю не бували у "червоній" країні;
  • щеплені вакциною, визнаною ВООЗ (або вакциною "Супутник V"), або перехворіли (далі в тексті буде пояснено, хто вважається щепленим або перехворілим);
  • не підлягають забороні на в'їзд з інших причин;
  • в'їжджають до Ізраїлю через аеропорт імені Бен-Гуріона.

Іноземці, які не відповідають цим критеріям, зможуть в'їжджати до Ізраїлю лише з дозволу комісії Управління реєстрації населення (як було досі).

Ізраїль визнає вакцини від коронавірусу компаній Moderna, Pfizer, Johnson&Johnson - Janssen, AstraZeneca, Covishield, Sinopharm, Sinovac, SputniK-V (на особливих умовах).

Читайте також: Таїланд відкривається для вакцинованих туристів із 60 країн

Особи, щеплені вакцинами Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac:

  • щеплені двома дозами, і після отримання другої дози вакцини пройшло не менш як 14 днів до в'їзду до Ізраїлю та не більш як 180 до виїзду з Ізраїлю;
  • щеплені "бустерною" дозою, і з моменту щеплення пройшло не менш як 14 днів до в'їзду до Ізраїлю.

Особи, щеплені вакциною Johnson&Johnson:

  • якщо після отримання дози вакцини пройшло не менш як 14 днів до в'їзду до Ізраїлю та не більш як 180 до виїзду з Ізраїлю;
  • щеплені "бустерною" дозою вакцини (якщо після отримання дози вакцини пройшло не менш як 14 днів до в'їзду до Ізраїлю).

Для в'їзду до Ізраїлю мандрівникам необхідно здати ПЛР-тест, зроблений упродовж 72 години до вильоту; заповнити декларації на в'їзд до Ізраїлю; дати згоду на випадкову перевірку документів співробітниками Управління реєстрації населення та згоду на проходження ПЛР-тесту після прильоту в аеропорту імені Бен-Гуріона та перебування у карантині до отримання результатів тесту (максимум 24 години).

Серед умов посадки на літак – пред'явлення негативного тесту ПЛР, зробленого упродовж 72 годин до вильоту; подання декларації на в'їзд до Ізраїлю; подання однієї з таких довідок: про вакцинацію, про хворобу або дозвіл на в'їзд від Управління реєстрації населення.

Іноземця, у якого в Ізраїлі виявлено коронавірус, буде поміщено до спецготелю для коронавірусних хворих. Лікування оплачується за рахунок туриста чи страхової компанії.

Читайте також: Болгарія закриває в’їзд для туристів з України

Іноземець, який підробив документи, буде на п'ять років позбавлений права в'їжджати до Ізраїлю. Крім того, іноземець із коронавірусом, який порушив карантин або відмовляється оселитися в готелі, буде також на п'ять років позбавлений права в'їжджати до Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 1 листопада зафіксували понад 247,4 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 224,1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-