В Ужгороді створили листівки із зображенням втрачених історичних споруд

В Ужгороді створили листівки із зображенням втрачених історичних споруд

Фото
Укрінформ
В Ужгороді створили серію листівок для туристів із зображенням втрачених історичних споруд.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила кураторка проєкту “Втрачений Ужгород” Галина Ярцева.

За її словами, на першій листівці із серії на лицьову сторону підібрали світлину з рестораном "Корона" – колишньою візитівкою Ужгорода. Цей будинок розташований на центральній площі міста – Театральній. Зараз споруда у приватних руках, там триває реконструкція і планують до відкриття бізнес-центр.

“Зі зворотнього боку листівки є анотація про проєкт “Втрачений Ужгород” та QR-код, який містить посилання на відеофільми про історію Ужгорода ХХ століття”, – розповіла Ярцева.

Вона уточнила, що наклад першої партії листівок – 200 одиниць. Їх планують поширити в публічних місцях Ужгорода: готелях, ресторанах та кав'ярнях серед ужгородців та гостей міста.

Читайте також: В Ужгороді презентували листівки з аудіоекскурсіями

“Також будемо просити гідів про підтримку серед цільової аудиторії, які цікавляться історією Ужгорода”, – додала Ярцева.  

За її словами, листівки поширюють безкоштовно – придбати їх не можна.

"Втрачений Ужгород” – авторський проєкт журналістки Тетяни Літераті, яка досліджує в архівах історії із життя Ужгорода ХІХ та першої половини ХХ століття. Із майже трьохсот історій, написаних Літераті, вийшла серія книг з однойменною назвою. Цьогоріч у межах проєкту за підтримки Українського культурного фонду "Втрачений Ужгород. Відеоверсія" відібрали десять історій та зняли до них короткі 10-хвилинні фільми.

Фото надано авторами проєкту "Втрачений Ужгород"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-