На Херсонщині відкриють музей «Таємниці острова Джарилгач»

На Херсонщині відкриють музей «Таємниці острова Джарилгач»

Укрінформ
У місті Скадовськ на Херсонщині 23 жовтня відкриють музей «Таємниці острова Джарилгач».

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла менеджерка проєкту Єлизавета Демиденко.

«Вже цієї суботи, 23 жовтня, ми відкриваємо музей «Таємниці острова Джарилгач», – повідомила Демиденко.

За її словми, проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму та Скадовської міської ради.

Музей відкривають у Скадовську в будівлі старого кінотеатру.

«Експонати музею – це власна колекція мого чоловіка Олександра Демиденка, він депутат міської ради і радник міського голови з питань туризму», – розповіла менеджерка проєкту.

Експонати Демиденко передав музею на відповідальне збереження.

Як розповіла Єлизавета Демиденко, колекцію збирали упродовж чотирьох років.

Читайте також: На Херсонщині ознакували туристичний маршрут «Маяки Джарилгача»

На основі отриманих архівних матеріалів, які стосуються острова, за допомогою фахівців створили віртуальну частину музею – її презентують під час відкриття. Це – подорож у «маячне містечко» на острові початку ХХ століття у форматі віртуальної реальності.

Також, за її словами, у проєкті представлені картини художника Анатолія Теленика, присвячені острову та різним історичним періодам.

Острів Джарилгач розташований в акваторії Чорного моря поряд зі Скадовськом. Це найбільший незаселений островів у Європі. Його довжина 42 км, максимальна ширина 4,6 км, площа – 62 кв. км.

У 1902 р. на мисi Джарилгач встановили Джарилгацький маяк, виготовлений у формі білої залізної башти розкосої системи з центральною трубою. Ажурний металевий каркас маяка та необхідне оснащення виготовили в Парижі. У 1997 році бiля старого маяка спорудили новий.

Як повідомляв Укрінформ, на острові Джарилгач у Херсонській області презентували туристичний хаб на базі стоянкового судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-