Шрі-Ланка скасовує ПЛР-тести після прильоту для повністю вакцинованих осіб

Шрі-Ланка скасовує ПЛР-тести після прильоту для повністю вакцинованих осіб

Укрінформ
Повністю вакцинованим туристам та жителям Шрі-Ланки, які мали негативний результат ПЛР-тесту на момент в’їзду, більше не потрібно здавати ще один тест на коронавірус після прильоту в міжнародному аеропорту Бандаранаїке.

Про це повідомило міністерство охорони здоров’я країни, оголошуючи нові правила для місцевих та іноземних пасажирів, передає Укрінформ із посиланням на місцеву газету ColomboPage.

Як зазначається, з 1 жовтня повністю вакциновані туристи і жителі Шрі-Ланки, які мають довідку з негативним результатом ПЛР-тесту, зданим не раніше ніж за 72 години до вильоту, не будуть проходити додаткове ПЛР-тестування після прибуття до країни.

Водночас іноземні туристи, щеплені лише однією дозою вакцини проти COVID-19, зможуть пройти тестування в готелі, де зупинилися.

Читайте також: Таїланд із листопада дозволить в’їзд повністю вакцинованим від COVID-19 туристам

Для нещеплених мандрівників зберігається вимога про проходження повторного ПЛР-тесту після прильоту, після чого вони мають перебувати на двотижневому карантині. У разі, якщо тест, проведений на 12-й день, покаже негативний результат, карантин буде знято.

Самоізоляцію туристи зможуть пройти у готелі-обсерваторі або державному карантинному центрі.

За даними сайту Worldometer, станом на 29 вересня у Шрі-Ланці зафіксовано 515,5 тис. випадків захворювання на COVID-19, 12,7 тис. людей померли та 456 тис. одужали.

У світі станом на ранок 29 вересня виявлено 233 558 660 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, зафіксовано 4 778 872 смерті від COVID-19, одужали 210 386 345 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-