У Києві до Дня туризму відзначили випускників першої «Академії гостинності»

У Києві до Дня туризму відзначили випускників першої «Академії гостинності»

Фото
Укрінформ
У КМДА привітали та вручили сертифікати випускникам першої «Академії гостинності» – першого проєкту в Україні, який готує добровільних помічників сфери туризму.

Як повідомляє пресслужба КМДА, захід відбувся в межах відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, передає Укрінформ. 

«Місто проводить масштабну роботу з промоції Києва як унікального та цікавого туристичного центру. Але фестивалі, архітектурні пам’ятки, гастрономія – не єдине, за чим до нас їдуть туристи. …головні враження туристи отримують від людей: наскільки ми привітні, наскільки можемо щось порекомендувати чи пояснити, як дістатися того чи іншого місця. Саме тому і було задумано «Академію гостинності». Я впевнена, що проєкт буде розвиватися надалі, і ми разом створимо дійсно гостинний туристичний центр, у який туристи повертатимуться знову і знову. У нас цікава країна, цікаве місто, і наші найбільші туристичні досягнення ще попереду. І я вдячна всім учасникам академії за інтерес та бажання розвивати наш потенціал», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона також додала, що випускники Академії будуть залучатися не тільки до участі у великих фестивалях, а й в інших міських заходах, які стосуватимуться туристичної сфери.

У Києві до Дня туризму відзначили випускників першої «Академії гостинності» / Фото: КМДА

Усього сертифікати отримали 34 випускники академії. Основними критеріями відбору учасників навчання були: активний спосіб життя, доброзичливість, комунікабельність; висока мотивація діяльності задля промоції Києва як міста європейського туризму та у сфері гостинності; володіння іноземними мовами, зокрема англійською.

Учасники проєкту впродовж трьох місяців слухали різнопланові лекції із розвитку туристичної сфери, що мало допомогти їм сформувати комплексне розуміння туризму та гостинності Києва. Також вони отримали практичні заняття з туристичної навігації, домедичної допомоги та поведінки в екстремальних ситуаціях тощо.

Упродовж навчання учасники вже взяли участь як добровільні помічники у фестивалі «Мандруй Україною», де допомагали презентувати туристичний потенціал столиці.

Читайте також: У Києві з’явиться центр розвитку туризму

Академія створена за ініціативи Управління туризму та промоцій КМДА.

Партнерами проєкту «Академія гостинності» виступили Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, ГС «Всеукраїнська Асоціація гідів», Громадська рада при виконавчому органі Київської міської ради, географічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, ГО «Київський прес-клуб».

Як повідомлялося, від початку року Київ відвідало 308 тисяч іноземних туристів. Кількість внутрішніх туристів, за оцінками туристичних організацій, становила понад 500 тисяч осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-