Відтепер у музеї Тараса Шевченка в Каневі можна побачити речі казахського побуту Кобзаря

Відтепер у музеї Тараса Шевченка в Каневі можна побачити речі казахського побуту Кобзаря

Укрінформ
У Шевченківському національному заповіднику у Каневі 23 вересня відбулися Дев’яті Міжнародні Шевченківські читання, присвячені 160-м роковинам з часу повернення Тараса Шевченка в Україну. Цього року читання відвідала делегація з Республіки Казахстан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“Шевченкознавці з різних країн обговорили кейси створення нової наукової біографії Кобзаря, а також дискутували про концептуальні підходи та стратегії досліджень біографії видатного українця. Крім того, в рамках заходу був підписаний Меморандум про співпрацю між Шевченківським національним заповідником (Україна) і Мангістауським обласним історико-краєзнавчим музеєм імені Абіша Кекілбаєва (Республіка Казахстан)”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, гості з Казахстану подарувати музею Тараса Шевченка речі казахського побуту Кобзаря для експозиції періоду заслання. Вони також облаштували юрту з урахуванням своїх національних традицій. Її наповнили казахськими килимами, національними чоловічим і жіночим костюмами, скринею, дерев'яною підставкою для подушки, тканими стрічками та бомбонами.

Читайте також: МКІП приймає заявки на айдентику до 300-річчя Сковороди

Своєю чергою працівники українського музею допомогли друзям із Казахстану зібрати речі українського побуту, аби й вони у своєму музеї змогли створити витоковий дух нашого Шевченка: домоткані давні вишиті сорочки, рушники та рядна.

"Минулого року після нашої зустрічі з послом Казахстану у шевченкознавців з України та Казахстану зав'язалися ділові та дружні стосунки. Тепер маємо плідну співпрацю. Це сприятиме міжнародним зв'язкам між нашими державами та дасть можливість поглибити знання про великого українця", – підкреслив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-