На Львівщині розпочали капітальний ремонт музею Івана Франка в Нагуєвичах

На Львівщині розпочали капітальний ремонт музею Івана Франка в Нагуєвичах

Фото
Укрінформ
У Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» розпочали капітальний ремонт музейних корпусів, на що з обласного бюджету виділили 1,7 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ. 

«Символічно, що саме до 165-ї річниці з дня народження Івана Франка депутати Львівської обласної ради підтримали пропозицію відновити корпуси Державного історико-культурного заповідника у Нагуєвичах. Це суттєва допомога та вартісна інвестиція з обласного бюджету. Незабаром відвідувачі зможуть побачити доглянуті, оновлені музейні приміщення, і це найкраще свідчення того, що Львівщина шанує історію, культуру і порядок», – зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради Святослав Шеремета.

На капітальні ремонти музейного простору в Нагуєвичах передбачено понад 1,7 млн грн. Зокрема, на ремонт фасаду, прогону та приміщення «Будинку літератора» – 808 тис. грн та на капітальний ремонт фасаду й прогону «Літературно-меморіального музею Івана Франка» – 934 тис. грн. Завершити роботи планують до кінця 2021 року.

Читайте також: На Хортиці встановлять унікальний артоб'єкт «Коло»

Адміністрація музею наголошує на тому, що кошти на ремонт історико-культурного заповідника не виділялися уже впродовж 15 років, і сподівається, що після проведених робіт музейний простір Франка нарешті функціонуватиме за євростандартами з урахуванням усіх вимог до теплозбереження.

Фото: Богдан Лазорак, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-