На Хортиці встановлять унікальний артоб'єкт «Коло»

На Хортиці встановлять унікальний артоб'єкт «Коло»

Велике будівництво
Укрінформ
У Запоріжжі на острові Хортиця напередодні 14 жовтня планують відкрити унікальний артоб’єкт «Коло». Його поява стане фіналом масштабних робіт на Хортиці за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року.

Про це Укрінформу розповів творчий керівник колективу авторів артоб’єкту Богдан Кривошея.

Він зазначив, що «Коло» – це велике металеве кільце з постаментом заввишки 7 метрів.

«Завдання було створити артоб'єкт максимально універсальний без однозначного трактування. Тому вирішили взяти коло як головний символ. Це одна з найдосконаліших фігур, безкінечна енергія, це коло єднання. Кожен зможе знайти свій сенс артоб’єкта», — пояснив Кривошея.

Інсталяція буде встановлена під таким кутом до сонця, що можна буде ловити особливі природні моменти. В залежності від сходу або заходу сонця можна буде ловити його на собі, затримувати промені, не тільки спостерігати за красою навколо, але й бути співучасником дійства. Автори арт-об’єкту впевнені, що «Коло» на Пагорбі з флагштоком приваблюватиме туристів, і саме з цієї точки розпочинатиметься знайомство з островом.

Читайте також: Роботи з реставрації 31 об’єкту культурної спадщини завершаться до кінця року - Ткаченко

Реконструкція Хортиці проходить за взаємодії державної влади з групою Метінвест, завдяки якій на Хортиці на жовтневі свята, зокрема, повноцінно запрацює унікальне світлове лазерне шоу. 

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Олена Зеленська під час нещодавнього візиту на Хортицю заявила, що острів стане першим в Україні безбар'єрним туристичним об'єктом, де філософія безбар'єрності буде розкрита в різних сенсах – від інклюзивного ландшафтного підйому до сучасної організації музейного простору.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-