Зеленська відвідала острів Хортиця і ознайомилась з реконструкцією музею

Зеленська відвідала острів Хортиця і ознайомилась з реконструкцією музею

Фото
Укрінформ
Згідно з затвердженою урядом Національною стратегією зі створення безбар’єрності найближчими роками втілюватимуть у життя 200 проєктів, і острів Хортиця - один із них.

Про це під час візиту до Запоріжжя сказала дружина Президента України Олена Зеленська, передає кореспондент Укрінформу.

Вона побувала на острові Хортиця, де ознайомилась із ходом реконструкції Музею історії запорозького козацтва та піднялась на курган Єдності, де найближчими днями буде встановлено новий великий флагшток і прапор.

Олена Зеленська ознайомилася з реконструкцією музею на острові Хортиця / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Щаслива, що сьогодні нарешті тут. Мені здається, що острів треба відчувати. Острів великий, але процес створення безбар'єрної країни - він ще більше. Якщо в нас є плани побудувати безбар’єрну Україну, то острів Хортиця буде першим, який потім покаже свій досвід", - сказала Зеленська.

За її словами, в Україні тема безбар`єрності затребувана.

"Тема не тільки затребувана, а й болюча. Бо кожен із нас в різні моменти відчуває різні бар'єри. Держава може вважати себе дорослою, коли кожна людина отримує рівні умови для життя. Ми на етапі впровадження перших змін - уряд затвердив кілька місяців тому стратегію безбар’єрності і місяць тому затвердив план дій. Там є більше 200 проєктів, які будуть втілюватись найближчими роками. Хортиця - один із них", - додала дружина Президента.

Заступник Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко додав, що проєкт реконструкції острова змінюється на різних етапах.

Читайте також: В Україні планують видати «довідник з безбар'єрності» - Олена Зеленська

“Рік тому ми зрозуміли, що острів Хортиця - це величезний магніт, який може приймати не тільки містян, а й туристів, у тому числі й іноземних. Саме тому ми взялися за комплексне відновлення острова Хортиця. Цього року робиться відновлення кургану з величезним прапором, робиться реконструкція музею, так зване “козацьке коло”, благоустрій, ми розробили брендбук, аби нарешті у острова було “обличчя”, яким острів може повернутись до туристів, які сюди приїздять. На наступний рік ми розробляємо багато проєктно-кошторисної документації - це велика паркова зона, велодоріжка, зона для проведення фестивалів”, - сказав Тимошенко.

Як повідомлялося, роботи з оновлення “Кургану Єдності”, розташованого у Національному заповіднику “Хортиця” у Запоріжжі, завершать до Дня Незалежності України. Це об'єкт “Великої реставрації”, що відбувається за програмою Президента “Велике будівництво”.

Курган заввишки 16 метрів – найвища точка на острові Хортиця. Він стане своєрідним оглядовим майданчиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-